Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4. Osztályosok Közlekedésbiztonsági Versenye-Győr

 

 4. Osztályosok Közlekedésbiztonsági Versenye

Országos Döntő - Győr

 

A Győrben lévő Rába Hotel Tükörterme adott otthont a 4. osztályosok közlekedési versenye országos döntő megnyitójának 2013. április 3.-án, szerdán.

A kisiskolások versenyét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója Németh Lajos r. ezredes és a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, Rosta Roland r. százados nyitotta meg.

A megmérettetésben résztvevő húsz csapat ezt követően szabályossági és ügyességi versenyben mérte össze tudását - kerékpáros elméleti és gyakorlati versenyszámokban – a Széchenyi Egyetem kis sportcsarnokában, valamint a MOBILIS parkolójában.

A verseny célja:

Az általános iskolák 4. osztályos tanulóinak közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése és ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő 4. osztályos diákok részére országos szintű megmérettetés lehetőségének biztosítása, a koncentrált oktatási célok megvalósítása.

A közlekedésbiztonságot szolgáló felmenő rendszerű verseny és egyéb szabadidős programok során az általános iskolás korosztály erkölcsi, szellemi nevelése, kialakult közlekedési kultúrájuk magasabb szintre emelése, a baleset-megelőzési koncepciók, valamint a balesetmentes közlekedés propagálása, becsületes versenyszellem megteremtése. 

 001.jpg

A képekre klikkelve, azok nagyobbra váltanak

002.jpg

  

K É P E K

 _______________________________________________________________________________________

 

4. Osztályosok Közlekedésbiztonsági Tolna Megyei Versenye

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2013. március 14.-én Dombóváron rendezte meg a 4. Osztályosok Közlekedésbiztonsági Versenyének megyei döntőjét.

 

dsc_1463.jpg

 

A verseny célja az általános iskolás 4. osztályos tanulók közlekedésbiztonsági, baleset-megelőzési ismeretinek és jártasságának felmérése és ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. Az idei évben először megrendezésre kerülő versenyen azoknak a 4. osztályos tanulóknak nyílik lehetősége megyei szintű megmérettetésre, akik a KRESZT és a közlekedési szabályokat jól ismerik.

A döntőn 30 általános iskolai 4. osztályos versenyző elméleti KRESZ tesztlapot töltött ki, illetve a felállított kerékpáros ügyességi akadálypályán teljesítettek feladatokat. A verseny a rossz idő ellenére is kiváló hangulatban és izgalmas fordulatokkal zajlott.

Eredmények:

Lány:

 

 

 

lany2.jpg

 

I.   helyezett: Keresztes Eszter, Bölcskei Ált. Iskola

II.  helyezett: Fülöp Anna Flóra, Bátai Ált. Iskola

III. helyezett: Nyitrai Réka, Dombóvár Belvárosi Iskola

 

 

 

 

 

Fiú:

 

 

 

lany.jpg

 

I.   helyezett: Bíró Dávid, Dombóvár Belvárosi Iskola

II.  helyezett: Horváth Károly, Bölcskei Ált. Iskola

III. helyezett: Kardos Bálint, Dombóvár, Szent O. Ált. Isk.

 

 

 

 

 

Az I. helyezettek jutottak tovább az országos versenyre, ami a tavaszi szünet után kerül megrendezésre Győrben. Gratulálunk a helyezetteknek és a versenyen részt vett összes versenyzőnek!

 

 

K É P E K

 

 

 

Kezdőlap