Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fő a biztonság

 

 

 

Ne feledkezzünk el a gyermekek biztonságáról!

 foabiztonsag.jpg

Magyarországon a 12 év alatti és 150 cm-nél kisebb gyermekek számára kötelező a gyermekülés használata - ha a biztonsági öv és a gyermekülés közötti csatlakozási pont ki van alakítva gyárilag.

A törvény kimondja, hogy a 12 év alatti, illetve 150 cm-nél alacsonyabb gyermekek számára kötelező a nekik megfelelő biztonsági gyermekülés használata. Nem elegendő ugyanakkor csupán kiválasztani a jó típust: a gyermeket is jól kell elhelyezni benne.
 

Hiba a Kreszben!!!! Osztani ér!!! ...

Közzétette: Csaba Deli – 2015. február 27.
  • A menetiránynak háttal elhelyezhető üléseket ajánlják 13 kg alatti gyermekek esetében. Ütközés esetén az ülés a gyermek nyakát érő erőt 90%-kal csökkenti. Ha a gyermeket az első ülésre kell elhelyezni (pl. furgonban), az utasoldali légzsákot ki kell kapcsolni.
  • Az új ISOFIX (link: ISOFIX) rögzítőrendszer segítségével tovább növelheti a gyermek biztonsága érdekében használt eszközök hatékonyságát növelni.
  • A booster ülés, melyet 3-10 éves, illetve 15-36 kg-os gyermekek részére terveztek, biztosítja a biztonsági öv megfelelő elhelyezését, a gyermek magasságához és termetéhez igazodva.
  • Olvassa el a gyártó útmutatását és ellenőrizze, hogy:
    • a biztonsági öv nem csavarodott-e meg
    • a deréköv a gyermek combjánál és nem a hasa fölött helyezkedik-e el
    • a mellkasnál lévő öv nem a nyaknál, hanem a vállnál fut kersztbe a horzsolások elkerülése érdekében.

E gondolatok szellemében került sor 2011. márciusában egy bemutatóra a Szekszárd NeoBaby baba boltban a biztonsági gyermekülések szabályos használatával kapcsolatosan, ahol a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Titkára játékosan elmondta a jelenlévőknek azokat a kiemelt dolgokat, amikre a biztonsági berendezés használata során feltétlenül oda kell figyelni. A következő linken lévő cikket érdemes minden szülőnek és nagyszülőnek elolvasni! >>>  http://usite.hu/x/15785 


A gyermekülés

Fő a biztonság

001...jpg

002-.kezdolapgomb.jpg

_001megosztas2.jpg