Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÉP-MUTOGATÓ PÁLYÁZAT

 

screenshot-2016-02-23-14.18.17.png

A pályamunkák beküldési határideje:  2018. május 15.

logo.png

(Klikk a képre, s az nagyobbra vált)

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint az „Életúton program” szakmai támogatásával a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok részére bűn- és balesetmegelőzési irodalmi rövidfilm pályázatot hirdet
„A KÉP-MUTOGATÓ” címmel
Az alkotóktól olyan tudatformáló és kreatív pályaműveket várunk, amelyek alkalmasak arra, hogy felhívják főként társaik figyelmét az írott és íratlan szabályok betartására, és ezáltal a biztonságosabb mindennapi életre.
 
Engedd el a fantáziád, és mutasd meg kreativitásod!
 
A FELADAT:

1. Válassz témát!  áldozattá váltam  elkövető lettem  ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés veszélyei  mobiltelefon használata járművezetés közben

2. Válassz Arany Jánostól egy verset vagy balladát, vagy egy ismert magyar irodalmi művet.

3. Készíts, írj egy slam poetry-t, amiben szerepel a választott irodalmi műnek legalább egy sora!

4. Add elő művedet, rögzítsd videóra, esetleg egészítsd ki kreatív képi elemekkel, a filmet töltsd fel a YouTube-ra és küldd be a pályázatodat!

A PÁLYÁZAT TARTALMI ÉS FORMAI KÖVETELMÉNYEI:

Egy pályázó vagy csapat 1 filmmel indulhat.
Pályázni lehet egyénileg vagy csapatban.  A csapat létszáma 2-3 fő.
A videófelvétel bármilyen erre alkalmas technikai eszközzel készülhet (videokamera, fényképezőgép, mobiltelefon).
A pályamű hossza maximum 3 perc lehet.
A kisfilmet fel kell tölteni a YouTube-ra.

A PÁLYÁZAT BEADÁSA:

A pályamunkád YouTube linkjét és regisztrációs adataidat (név, lakcím, születési dátum, iskola neve és városa, telefonszám, e-mail cím) küldd el e-mailben az akepmutogato@orfk.police.hu e-mail címre legkésőbb 2018. május 15-én éjfélig.

A pályázatra jelentkezni kizárólag saját készítésű alkotásokkal/filmekkel lehet, amelyek szerzői jogával a pályázó rendelkezik.

A szerző – a pályázaton történő részvétellel – hozzájárul ahhoz, hogy munkáját az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint az „Életúton program” térítésmentesen felhasználja népszerűsítés és oktatási célból.

NYEREMÉNYEK:

1. díj: 3 napos bérlet a VOLT Fesztiválra

2. díj: 2 db Napijegy a VOLT Fesztiválra

3. díj: Napijegy a VOLT Fesztiválra


Különdíj a legkreatívabb video képi megvalósítónak: Napijegy a VOLT Fesztiválra

Minden díjazott a rendőrség tevékenységét bemutató egy napos élményprogramon vehet részt.

A pályamunkák beküldési határideje:  2018. május 15.

ÉRTÉKELÉS:

A határidőig beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., és a Petőfi Irodalmi Múzeum kijelölt munkatársai. A díjak átadására és a győztes versenymunkák bemutatására 2018. június hónapban a Rendőrségi Igazgatási Központ épületében kerül sor, amelynek pontos időpontjáról értesítjük a nyertes pályázókat.

001...jpg

kezdolap3.jpg


_001megosztas2.jpg