Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KKK-Szekszárd 2018

 

Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

megyei döntő - Szekszárd 2018

 

A Tolna megyei Rendőr-főkapitányság – Tolna megyei Baleset-megelőzési Bizottság évek óta megkülönböztetett figyelmet fordít a középiskolás korosztály által okozott balesetek megelőzésére.

A statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy erre a korosztályra a fokozott kockázatvállalás a jellemző, habitusuknál, gyakorlatlanságuknál fogva nagy veszélyt jelentenek a mindennapi közlekedésben. Tevékenységünk során kiemelt feladatként kezeljük azokat az intézkedéseket, módszereket, melyek elősegítik, hogy a fiatalok ne váljanak balesetek áldozatává, másrészről hogy a közlekedési ismeretek kellő elsajátításával a felnövekvő generáció tudatosan tegyen egy kedvezőbb közlekedési morál kialakításáért. A fiatalkorúak által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelőzésének egyik hatékony módja a biztonságos közlekedésre nevelés. Ezen oktató, nevelő munka egyik területe a különféle – a közlekedés tárgykörét érintő – versenyek megrendezése. 

Az idei évben ismét megrendezésre került az országos felmenő rendszerű „Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupája” versenysorozat.

A Szekszárdon 2018. március 22-én megrendezésre került Középiskolások Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntő győztesei:

Kerékpár:     

lany2.jpg

   I.  Gyalogh Olivér (Petőfi S.Gimnázium Bonyhád)
  II.  Keresztes Eszter (ESZI PAKS) 
 III.  Géringer Szabolcs (Vak B. Gimnázium Simontornya)

 

 

Moped:            

moped.jpg

    I.  Arnold Levente (ESZI PAKS)
   II.  Kardos Bálint (Apáczai Cs.J. Gimn. Dombóvár)
  III.  Orbán Zalán (Apáczai Cs.J. Gimn. Dombóvár)

 

 

Személygépkocsi:  

1.jpg

    I.  Varga Martin (ESZI PAKS)
   II.  Hinek Dominik (Petőfi S. Gimnázium Bonyhád)
  III.  Géringer Ádám (Vak B. Gimnázium Simontornya)

 

Tolna megyét a kategóriák első helyezettjei képviselik az országos megmérettetésen 2018. április 25-27-én Zala megyében, Lenti településen. 

(klikk a képre,s az nagyobbra vált)

elsok.jpg

További képek a rendezvényről

...folyamatosan töltjük fel

A verseny célja a KRESZ-t már jól ismerő diákok részére egy magasabb szintű megmérettetés lehetőségének megteremtése, balesetmentes közlekedésük elősegítése, továbbá szórakoztató és játékos programok keretében – a versenyzők életkori sajátosságaira is figyelemmel – olyan ismeretanyag átadása, mely hasznukra lehet a helyes közlekedési magatartás kialakításában.

Erőfeszítéseink eredményét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt évekre visszatekintve a személyi sérüléses balesetek számának alakulásában nincsenek hullámvölgyek, azok többé-kevésbé hasonló adatokat mutatnak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy elégedettek lehetünk, továbbra is törekednünk kell az elért eredmények megtartására és további javítására.

Gratulálunk a győzteseknek, helyezetteknek és mindenkinek, aki a versenyen részt vett!

tm-bb-logo.jpg

001...jpg

kezdolapgombred.jpg

_001megosztas2.jpg