Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRESZ-FESZT Tolna megyében

 

 

 

KRESZ-FESZT Tolna megyében

 

 project-edward.jpg

 

img_3949_0.jpgÁltalános iskolások ismerkedtek a közlekedés szabályaival Szekszárdon, a KRESZ-FESZTEN.

 

 

(Klikk a képre, s az nagyobbra vált)

A Tolna Megyei Rendőr- főkapitányság együttműködve a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal 2016. szeptember 21-én rendezte meg a KRESZ-FESZT elnevezésű programot, mely a TISPOL EDWARD Naphoz (Közúti Áldozatok Nélküli Európai Nap) való csatlakozást, a program céljaival való azonosulást hirdeti.

157734654.jpg

Az eseményen mintegy százötven alsó tagozatos általános iskolás vett részt, akik a nap folyamán játékos formában ismerkedhettek meg a közlekedési szabályokkal a szekszárdi Gyakorló Általános Iskola udvarán.

A rendezvényen a rendőrség munkatársai igyekeztek minden segítséget megadni ahhoz, hogy a gyermekek elsajátítsák a gyalogos, illetve a kerékpáros közlekedésére vonatkozó előírásokat és el tudják kerülni a veszélyhelyzeteket, illetve megismerjék a számukra legfontosabb közlekedési szabályokat.

A KRESZ-FESZTEN többek között baleset-megelőzési programok, szolgálati gépjárművek várták a gyerekeket, továbbá fegyvereket vehettek a kezükbe, az ujjlenyomatvétellel ismerkedhettek meg és technikai eszközöket is megtekinthettek, illetve kipróbálhatták a „részeg szemüveget”.

VIDEÓK

  

 

002.jpg

001...jpg

002-.kezdolapgomb.jpg

_001megosztas2.jpg