Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Látni és látszani – Közlekedésbiztonság 2015

 

 

Látni és látszani – Közlekedésbiztonság 2015

lllogo.jpg

A látni és látszani elv következetes alkalmazása életeket menthet, mert az emberi élet és a biztonság a legfontosabb. Ennek a gondolatnak a jegyében megtartott akció sikeresen zárult. A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Tolna Megyei Rendőr-főkapitánysággal karöltve az ellenőrzések alkalmával sok láthatósági mellényt és kerékpárra szerelhető világító berendezést osztott szét a közlekedőknek. 

Klikk a képekre, s azok nagyobbra váltanak

1.jpg 2.jpg 

3.jpg 4.jpg

5.jpg 6.jpg

Már negyedszer indul az ORFK-OBB őszi kampánya, amely a láthatóság, észlelhetőség fontosságára hívja fel a figyelmet. Az őszi hónapokban ugyanis számos személysérüléses (közöttük halálos) közúti baleset következik be az észlelhetőség hiánya miatt 

Az ORFK és az ORFK-Országos Baleset-megelőzési Bizottság a baleseti tapasztalatok és a korábbi hasonló akciók sikerét alapul véve idén is útnak indítja „Látni és látszani” megnevezésű országos preventív kampányát. A kampány kifejezetten a láthatóság, észlelhetőség hiányosságaira visszavezethető közúti balesetek megelőzésére, annak fontosságára helyezi a hangsúlyt.  

latni_latszani2014_plakatok_1.jpg

A kampány során, 2015. október 01-től december 10-ig a gépjármű tulajdonosok (üzemben tartók, gépjármű vezetők) részére lehetőség nyílik arra, hogy járművüket a programhoz csatlakozó partner szerviekben átvizsgáltassák, az őszi-téli időjárási körülményekre, a megváltozó látási és útviszonyokra felkészítsék. Ezen túl a járművezetők látásának térítésmentes vizsgálatára is lehetőség lesz, a kezdeményezéshez csatlakozó optikusok által.

lathatosagi.jpg

Idén a kampány során a kerékpárosok felé is az átlagosnál nagyobb figyelem irányul, hiszen a kétkerekű járművek hajtóinak (utasainak) észlelhetősége testük védtelensége miatt különösen fontos. A Rendőrség 2015. novembertől a kampány végéig a forgalomban résztvevő, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását kiemelten ellenőrzi.

latni-latszani_colortuning_small.jpg

A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, továbbá hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket. A gépjárművek vizsgálatára magánszemélyek és cégek egyaránt jelentkezhetnek. Ezen szolgáltatások igénybevétele 2015. december 10-ig biztosított.

optikai-magazin-hirek-latni-es-latszani-egyre-nagyobb-siker2.jpg

A kampány második részében, 2015. novemberétől a rendőrség a forgalomban résztvevő járművek világítását, valamint az álló járművek kivilágítására vonatkozó rendelkezések megtartását kiemelten ellenőrzi.

e4a1f3a5-cbfc-4cb6-9c02-5a6220862bb5.jpg

Látod? Nem látod? Na látod!

a2-plakat.jpg

001...jpg

kezdolap7.jpg

_001megosztas2.jpg