Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Regionális Baleseti helyszínelő Verseny - 2018 Igal

 

 Regionális

Baleseti helyszínelő Verseny

2018 - Igal

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében Igalon rendezték meg 2018. május 30-án a regionális balesethelyszínelő versenyt, melyen 6 megye - Fejér, Somogy, Tolna, Vas Veszprém és Zala - legjobbjai mérték össze tudásukat. Az eseményen összesen 19 – egyenként kétfős – csapat vett részt. A versenyzőknek szakmai elméleti, KRESZ, továbbá gyakorlati ismereteikről kellett számot adniuk. A szakmai gyakorlati feladatok végrehajtása során a rendőröknek egy baleset helyszínét kellett feltérképezniük, majd járműszemlét kellett végrehajtaniuk.

A balesethelyszínelők számot adtak vízi rendészeti, intézkedéstaktikai és fényképezési ismereteikről is. A nap folyamán továbbá vezetéstechnikai pályán és az elsősegélynyújtás területén is megmutathatták, hogy kik a legjobbak közülük.

Tolna megyét a versenyen hat helyszínelő - három csapatban – képviselte. Közülük a legjobbnak a Szendi Norbert c. r. zászlós, a Paksi Rendőrkapitányság és a Dudoma Krisztián r. őrmester, a Szekszárdi Rendőrkapitányság helyszínelője által alkotott csapat bizonyult, akik összesítettben a 19 résztvevő csapatból az előkelő ötödik helyet szerezték meg.

A régió legjobbjai a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében versenyző Korcsmáros Róbert c. r. főtörzszászlós és Végh Attila c. r. főtörzszászlós lettek.

A megmérettetés előválogató volt az ősszel Nógrád megyében megrendezésre kerülő országos balesethelyszínelő versenyre.

Forrás: Police.hu és YouTube

002.jpg

001...jpg

kezdolap3.jpg

_001megosztas2.jpg