Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Speedmarathon - 2016

 

tispol.jpg

Figyelemmel a Speedmarathon sebességellenőrzés elmúlt évi kedvező tapasztalataira, a rendőrség ismét részt vesz annak végrehajtásában.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést - úgynevezett Speedmarathont - végez, melyhez 24 tagállam csatlakozott.

0000001959.jpgAz ellenőrzés ideje alatt, 2016. április 21-én 06 órától 2016. április 22-én 06 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (továbbiakban: vhKKEP) használatban lesz. A 24 óra során egy vhKKEP részére több ellenőrzési helyet jelölnek ki, egy helyszínen folyamatosan legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Az ellenőrzés célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, a balesetmentes közlekedés elősegítése.

A 2015-ös akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni, így ez évben is javaslatokat vár arra, hogy az említett 24 órás időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

A javaslatokat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a speedmarathon@tolna.police.hu email címen várják 2016. április 19-én 8 óráig.

A lakosság jelzései alapján, a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a közlekedésrendészeti elemző-értékelő munka során a megyei rendőr-főkapitányságok 2016. április 20-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a nyilvánosságot tájékoztatják.

A rendőrség a helyszíni ellenőrzésekre a javaslatot tevők közül helyszínenként 10-10 főt meghív, akik e-mailben kapnak értesítést a részletekről.

Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről tájékoztatja a nyilvánosságot.

001...jpg

kezdolapgombred.jpg

_001megosztas2.jpg