Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vadveszély!

 

vad_veszely_kozut_2.jpg

 

VADVESZÉLY!

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság arra kéri az autósokat, hogy a mezőgazdasági termőterületek melletti utakon vezessenek fokozott óvatossággal. Bármikor az útra tévedhet egy vad, még akkor is, ha nincs elhelyezve vadveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla.

141105v.pngA vadelütések legnagyobb része reggel, valamint az esti szürkületkor történik, mivel a vadállatok ebben az időszakban aktívabbak.

 

 

c5c315f16f07c76.jpgA potenciálisan veszélyes útszakaszokon a veszélyt jelző KRESZ-tábla figyelmezteti a sofőröket. Ezeken az útszakaszokon különösen fontos a sebesség megválasztása. Olyan szakaszokon, ahol közúti jelzőtáblák nem figyelmeztetnek vadon élő állatokra, illetve ismeretlen utakon a terep- és a természeti viszonyok alapján, vagy az út melletti területek beláthatósága alapján célszerű értékelni, hogy várható-e veszélyt jelentő vadak hirtelen megjelenése az úton.

 

vadveszely_4.jpgHa van elég idő lefékezni a járművet, meg kell várni, míg az állat átkel az úton. Számítani kell egymás után több állat felbukkanására is.

 

Ezzel együtt a legóvatosabb vezetés mellett is bekövetkezhet a baleset. A féktávolságon belül észlelt vad megjelenése esetén erőteljesen fékezzen és használja a jármű hangjelzését. Kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat, és irányváltoztatást, mert annak súlyosabb következményei lehetnek, mint aminek elhárítására törekszik.

Ha mégis bekövetkezik a baleset, megállás után értesítse a rendőrséget.

vadveszely.jpg

Bízunk abban, hogy a fent leírtakkal sikerül hozzájárulnunk a balesetmentes közlekedéshez. 

Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. 

tmbblogojpg_zold.jpg

001...jpg

kezdolapgombpink.jpg

_001megosztas2.jpg