Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VI. Megyei Balesethelyszínelő Verseny - 2016-Bátaszék

 

 VI. Megyei

Balesethelyszínelő Verseny

2016-Bátaszék

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság  2016. június 22-én, a MAÜ Zrt. Bátaszéki Üzemmérnökségén rendezte meg a megyei a baleset-helyszínelői versenyt. Az eseményt dr. Kovács Zoltán r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány helyettes nyitotta meg.

kovacszoltanmegnyito.jpg

A rendőr szakmai megmérettetésen először tesztlapot kellett kitölteni a résztvevőknek, majd 7 gyakorlati feladatot oldottak meg. Ezek között szerepelt vasúti- és halálos baleset szimuláció, fényképezés és vezetéstechnika is.

kenon_041_0.jpgA megmérettetés külön csapat és egyéni összetett kategóriában zajlott.

 

A csapatok közül az első helyet a Bonyhádi Rendőrkapitányság két helyszínelője, Csasznyi Dániel r. ftörm. és Siszler Zsolt r. ftörm. szerezte meg, második helyen a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai, Vajda Zoltán c. r.tzls. és Szendi Norbert c. r.zls. végeztek, míg a dobogó harmadik fokára a Bátaszéki Autópálya Alosztály csapata, Kovács Roland r. ftörm. és Murányi Róbert c. rzls. állhatott fel.

Egyéniben az első két helyen Kovács Roland r. ftörm. (Bátaszéki Autópálya Alosztály) és Csasznyi Dániel r. ftörm. (Bonyhádi Rendőrkapitányság) végzett. Ők ketten képviselik majd Tolna megyét az országos baleset-helyszínelői versenyen, melyet 2016. szeptember 13-15. között rendeznek Somogy megyében.

A verseny célja volt többek között:

  • a baleset-helyszínelők szakmai tudásának elmélyítése, a munka presztízsének emelése, hozzájárulás egy hosszú távú minőségi fejlődéshez;
  • a tevékenységet végző rendőrök számára magas szintű szakmai megmérettetés lehetőségének megteremtése;
  • a szakterület fontosságának hangsúlyozása, az egységes gondolkodás elvének megalapozása;

a polgárok jogbiztonságának szavatolása a közlekedési balesetek miatti jelentős – erkölcsi és anyagi – érdeksérelmek, valamint jogviták tisztázásán keresztül.

Forrás: Police.hu

002.jpg

001...jpg

kezdolap3.jpg

_001megosztas1.jpg